Η χαρά δεν είναι απουσία προβλημάτων αλλά απόφαση ζωής! – π. Λίβυος.

Πολλές φορές δεν νιώθουμε ευτυχισμένοι επειδή βαθύτερα μέσα μας, δεν μας φαίνεται σωστό. Έχουμε ενοχή προς την Χαρά. «Πως να είμαι χαρούμενος-η αφού έχω προβλήματα και ανοιχτά θέματα;»

Αλήθεια υπάρχει άνθρωπος δίχως προβλήματα; Άραγε οι χαρούμενοι άνθρωποι που γνωρίσαμε είχαν λυμένα τα προβλήματα τους;

Την απάντηση την ξέρετε. Σαφέστατα και όχι.

Η χαρά δεν είναι απουσία προβλημάτων αλλά απόφαση ζωής.

Αποφασίζω να είμαι χαρούμενος, δεν προκύπτει αλλά το χτίζεις.

Την ευτυχία την δημιουργείς ο ίδιος με υλικά που ο Θεός σου έχει χαρίσει στο μέγα δώρο που ονομάζεται ζωή, αλλά εσύ ποτέ δεν άνοιξες ούτε καν την κορδέλα του.

Ο λόγος λοιπόν για τον οποίο πολλοί άνθρωποι δεν νιώθουν ευτυχισμένοι τον περισσότερο καιρό, δεν είναι επειδή δεν μπορούν να είναι, αλλά επειδή πιστεύουν ότι δεν θα έπρεπε να είναι, δεν είναι σωστό.

Και σαφέστατα όταν πιστεύετε ότι δεν πρέπει ή δεν κάνει να είστε ευτυχισμένοι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συμβεί.

Υπάρχει μία φωνή μέσα στο κεφάλι μας που μας λέει δεν μπορώ να νιώσω ευτυχισμένος τώρα γιατί κάτι στη ζωή μου δεν είναι σωστό, δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι ή φαντάζομαι ότι θα έπρεπε να είναι. Μέχρι λοιπόν να δω τι θα κάνουμε δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένος.

Το θέμα είναι να αντιληφθούμε ότι όσο πιο συχνά επιτρέπουμε στον εαυτό μας να νιώθει καλά, τόσο πιο καλά θα αισθανόμαστε.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε μια τεράστια αλήθεια, «ο βαθύτερος φόβος μας δεν είναι ότι είμαστε ανίκανοι. Ο βαθύτερος φόβος μας είναι ότι είμαστε ισχυροί. Το φως και όχι το σκοτάδι είναι αυτό που μας τρομάζει περισσότερο…..».

Δηλαδή η ευθύνη μας απέναντι στα δώρα και τα χαρίσματα που μας έδωσε ο Θεός και εμείς τα πετάξαμε στα σκουπίδια της ζωής μας, αφού πρώτα πείσαμε τον εαυτό μας ότι αξίζουμε το λίγο και το τίποτα. Κι όμως αξίζουμε τα πάντα. Είμαστε θαύματα ενός θαυμαστού Θεού.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
π. Λίβυος: 03 Ιουνίου 2022

Κατηγορίες: Γενικά, Θαυμαστά γεγονότα, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.