Για εκστρατεία νεοπροτεσταντικής κίνησης προειδοποιεί τους πιστούς η Ιερά Σύνοδος.

Με εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προειδοποιεί τους πιστούς για μια νέα προσηλυτιστική εκστρατεία της νεοπροτεσταντικής οργάνωσης, «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

Όπως εξηγεί, πρόκειται για μια από τις εκατοντάδες αιρετικές ομάδες, που προέκυψαν από τίς πολλαπλές διασπάσεις του Προτεσταντισμού. Υπενθυμίζομε ότι η εν λόγῳ νεοπροτεσταντική οργάνωση, όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη «πνευματικά δεσμά αιώνων». Παραλλήλως η ίδια κίνηση διατυπώνει ανιστόρητους και προσβλητικούς ισχυρισμούς σε πρόσφατη ενημερωτική της ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Μεταξύ των άλλων σημειώνει ότι: «Η Ελλάδα είναι ένα έθνος που το Ευαγγέλιο έχει σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Το πνευματικό σκοτάδι και η απιστία κυριαρχούν»!

Η κίνηση αυτή προγραμματίζει κι εφέτος ευρείας κλίμακας εκστρατεία, με την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 3 – 9 Ιουλίου 2022, στους νομούς Καρδίτσας, Άμφισσας και Φθιώτιδας.

Με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διαμοιράζει και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία αγωνιζομένη, έχει διαρκή και μόνιμη φροντίδα Αυτής την διάδοση της Αγίας Γραφής προς οικοδομή του Ποιμνίου της και επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Orthodox Times: 20 Ιουνίου 2022

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.