24 Ιουνίου, το Γενέσιον του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – ηχογραφημένη ομιλία του Μακαριστού Αρχιμ. Αθανασίου Μυτιληναίου (αρχείο ήχου, mp3).

Στην συνέχεια σας παραθέτουμε ηχογραφημένη ομιλία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Π. Αθανασίου Μυτιληναίου, η οποία αναφέρεται στην γέννηση του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Ο Μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, Καθηγούμενος της Ι. Μ. Κομνηνείου- Στομίου Λαρίσης, υπήρξε ένας από τους πιο διακεκριμένους και δημοφιλέστερους Ορθόδοξους ομιλητές του 20ου αιώνος. Ο λόγος του ήταν πάντοτε μεστός, προσεγμένος, επιστημονικός αλλά συνάμα κατανοητός και προσιτός, ακόμη και για τους πλέον απλοϊκούς ακροατές του. Όντως μπορεί να χαρακτηριστεί ως θεολογικός και πεφωτισμένος ομιλιτής, αφού έθρεψε και τρέφει πλήθη πνευματικά πεινασμένων ανθρώπων. Εκτός από τον θησαυρό των εκατοντάδων ομιλιών του, ας έχουμε και την ευχή του.

Το Γενέσιον του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – ηχογραφημένη ομιλία του Αρχιμανδρίτου Αθανασίου Μυτιληναίου.mp3

Παράβαλε και:
24 Ιουνίου, Εγκώμιον εις το Γενέσιον του Αγίου ΠΡΟΦΗΤΟΥ Προδρόμου – Οσίου Θεοδώρου του Στουδίτου.
24 Ιουνίου, η Γέννηση του τιμίου Προδρόμου: συναξάριον και Υμνολογική εκλογή.
24 Ιουνίου, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Αθανασίου του Παρίου – Συναξάριον.
Του Οσίου πατρός ημών Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας – λόγος εις το γενέθλιον του Προδρόμου.
24 Ιουνίου, Λόγος εις το Γενέσιον του Τιμίου Προδρόμου – Νικηφόρου του Θεοτόκη.
Ρήγας Βελεστινλής – Κώστα Δ. Παπαδημητρίου.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.