Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης – Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου (αρχεία ήχου, mp3).

«Μεγάλη υποχρέωση αισθάνομαι στον πατέρα Αρσένιο, τόσο για το όνομά του που μου ‘δώσε, μαζί με τις άγιές του ευχές στην κολυμβήθρα, όσο και αργότερα, μικρός, που θήλαζα στα λίγα του βιβλία, που διέσωζε ο γέρο Πρόδρομος ο Κορτσινόγλου. Το σπουδαιότερο δε βιβλίο του για μένα ήταν ο ίδιος ο Πρόδρομος, ο οποίος ήταν και το ζωντανό βιβλίο του πατρός Αρσενίου, διότι αυτός διέσωζε στην καθαρή του μνήμη, όλη την αγία ζωή του πατρός. Είχε τη μεγάλη ευλογία το γεροντάκι αυτό, σαν ψάλτης του και ακόλουθός του παντού, να γνωρίζει πολλά, διότι εκτός από αυτά που έβλεπε, άκουε και πολλά επάνω στις συζητήσεις τους, απ’ όσα του διηγόταν ο πατήρ: διάφορα δηλαδή περιστατικά από τη ζωή του.»…

Ακούστε το θαυμάσιο αυτό βιβλίο, όπως αυτό ηχογραφήθηκε για την δανειστική βιβλιοθήκη των ηχογραφημένων βιβλίων του συλλόγου μας, σε απόδοση – ανάγνωση της Κατερίνας Κουρή. Τεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Χαντάς.

Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης – Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου.mp3

Παράβαλε και:
10 Νοεμβρίου, μνήμη και του νέου Οσίου Πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου: Συναξάριον, Ασματική Ακολουθία, Παρακλητικός Κανών.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ακουστικά βιβλία (Βιβλία ακροάσεως) – Audiobooks, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.