04 Ιανουαρίου, μνήμη και του Οσίου Νικηφόρου του λεπρού – Σίμωνος Μοναχού (Βίος, θαυμαστά σημεία. Κείμενο και αρχεία ήχου – mp3).

Στην εποχή μας, που όλη η ανθρωπότητα μαστίζεται από μια συγκλονιστική διασάλευση των πνευματικών και ηθικών αξιών, από προσπάθεια ανατροπής αιωνίων και απαράβατων αρχών, από απελπιστική χαλάρωση ηθών, οικογενειακών και εθνικών παραδόσεων, από κραυγαλέα καταπάτηση θείων επιταγών και αιωνίων πατερικών θεσπισμάτων, ενώ, εκ παραλλήλου, αλματωδώς, προελαύνει, μέσα από τον καλούμενον εκσυγχρονισμό και εκμοντερνισμό η υιοθέτηση κάθε είδους καταλυτικών και ανατρεπτικών συνθημάτων και η παντελής απουσία ή έστω η ύπαρξη υποτονικής πνευματικής ζωής, ως ¨δρόσος αερμών¨ προβάλλει η, από τον Οσιώτατον Μοναχόν Σίμωνα, καταγραφή της βιοτής και των θαυμάτων του Θεοφόρου Πατρός ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ του Λεπρού.
Το γεγονός τούτο μάλιστα ιδιαιτέρως συνεκίνησεν ημάς, δεδομένου ότι ο π. Νικηφόρος συνεδέθη και συνεπορεύθη στην πνευματική του ζωή με τον, κατά την Ποιμαντορίαν ημών, δια Πράξεως της Ιεράς Συνόδου του σεπτού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, συγκαταριθμηθέντος, επισήμως, στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας Οσίου Πατρός ημών ΑΝΘΙΜΟΥ του Χίου, του και Κτίτορος της Ιεράς Μονής Παναγίας ¨Βοηθείας¨.
Όντως, ως και ημείς επληροφορήθημεν παρά της Οσιωτάτης Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας ¨Βοηθείας¨ Μοναχής Βρυαίνης, γνωρισάσης επί χρονικόν τι διάστημα τον π. Νικηφόρο, ούτος υπήρξεν άνθρωπος βαθειάς ταπείνωσης, υπακοής, νηστείας και προσευχής. Δια των αρετών αυτών προώδευσε στην πνευματική ζωή και, παρά την τρομερή για εκείνους τους χρόνους ασθένειά του, απετέλεσεν υπόδειγμα Μοναχού αφοσιωμένου στο Χριστό, με την Χάρι του Οποίου κατέστη Θεοφόρος και Χριστοφόρος.
Η αγγελική ζωή του είναι για τους χριστιανούς σήμερα πηγή αντλήσεως σπουδαίων διδαγμάτων και μεγίστης ενισχύσεως στην κατά Χριστόν βιοτήν, γι’ αυτό και συγχαίρομε τον π. Σίμωνα για το έργο του αυτό, αποτέλεσμα πίστεως και αγάπης προς τον Κύριον και τον π. Νικηφόρο, και ευχόμεθα να αποβή ψυχωφελές.

Ιούλιος 2004
Μετ’ ευχών και αγάπης
Ο Χίου, Ψαρών & Οινουσών ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Πατήστε εδώ για να «κατεβάσετε» ολόκληρο το εκτεταμένο (γραπτής μορφής) αφιέρωμά μας – (απόσπασμα του ομωνύμου βιβλίου) στον νέο αυτό Όσιο της Εκκλησίας μας, σε rar μορφή.

Η/Υ επιμέλεια Σοφίας Μερκούρη.

Πατήστε τον επόμενο σύνδεσμο, για να «κατεβάσετε» ή και να ακούσετε το βιβλίο αυτό, όπως ηχογραφήθηκε για την δανειστική ηχητική βιβλιοθήκη του συλλόγου μας. Διαβάζει η Πηνελόπη Ζησιμοπούλου. Τεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Χαντάς.

Όσιος Νικηφόρος ο λεπρός – Σίμωνος Μοναχού.mp3

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Ακουστικά βιβλία (Βιβλία ακροάσεως) – Audiobooks, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.