25 Δεκεμβρίου, η κατά Σάρκα Γέννησις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού: Τα Λειτουργικά Αναγνώσματα της εορτής (αρχεία κειμένου και ήχου, mp3).

ΤΗ ΚΕ. ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Η ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Παραθέτουμε εν πρώτοις, τμήμα των Λειτουργικών Αναγνωσμάτων της εορτής των Χριστουγέννων, όπως αυτά «δημοσιεύθηκαν» στο 132-ο τεύχος (Νοέμβριος – Δεκέμβριος του 2011) του ηχητικού μας περιοδικού, «Ορθόδοξη Πορεία».

Λειτουργικά Αναγνώσματα από την ακολουθία των Βασιλικών ωρών των Χριστουγέννων.mp3

Ο Κύριος λέει τα εξής: «Εσύ Βηθλεέμ, πατρίδα της οικογένειας Εφραθά, είσαι πολύ μικρή ώστε να συγκαταλέγεσαι ανάμεσα στις συγγένειες της φυλής του Ιούδα• εγώ όμως θα κάνω να προέλθει από σένα Εκείνος που θα γίνει άρχοντας του Ισραήλ• πανάρχαια θα ’ναι η καταγωγή του, από τα χρόνια τα παλιά». Πατήστε εδώ, για να «κατεβάσετε» όλα τα Λειτουργικά Αναγνώσματα της Εορτής, με την Νεοελληνική τους απόδοση, σε rar μορφή.

Παράβαλε και:
ΑΓΙΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΤΟΥ ΜΕΛΛΩΔΟΥ, ΚΟΝΤΑΚΙΟΝ – ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΠΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Οι δύο κανόνες του όρθρου των Χριστουγέννων, ερμηνευμένοι από τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Κυριακοδρόμιο (προσέγγιση στο Ευαγγέλιο και τον Απόστολο της Κυριακής και των Μεγάλων Εορτών), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.