Βίος του Οσίου Συμεών του ανυποδήτου (αρχεία ήχου, mp3).

Ο βίος του Θεσσαλού Οσίου Συμεών του ανυποδήτου και μονοχίτωνος, – 19 Απριλίου 1594, περιέχει τέτοια αλληλουχία γεγονότων που συγκλονίζει τον αναγνώστη! Βλέπει κανείς στο βίο του πως ενεργεί η Θεία Χάρη. Τι οδούς, τι τρόπους μηχανεύεται όταν βρίσκει το κατάλληλο έδαφος – διάθεση, προκειμένου να οδηγήσει τον άνθρωπο στον ύψιστο σκοπό του, που είναι η σωτηρία και η ένωσή του με τον Χριστό. Όντως! «Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού»!

Τη συγκλονιστική του βιογραφία διασώζει ο συμπατριώτης του, λόγιος και ερευνητής, Θεόδωρος Χατζημιχάλης (1873 – 1931). Ας την παρακολουθήσουμε με δέος, ζητώντας εκ βαθέων τις πρεσβείες του Οσίου.

Εκδόσεις, ΘΑΒΩΡ ΕΚΔΟΣΕΙΣ- ΣΧΙΖΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Ακούστε το θαυμάσιο αυτό βιβλίο, όπως αυτό ηχογραφήθηκε για την βιβλιοθήκη των ηχογραφημένων βιβλίων του συλλόγου μας, σε απόδοση – ανάγνωση της Πηνελόπης Ζησιμοπούλου. Τεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Χαντάς.

Βίος Οσίου Συμεών του ανυποδήτου.mp3

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Μελέτες - εργασίες - βιβλία, Προς ακρόασιν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.