Η Ελληνική επανάσταση του 1821 – Σαράντου Καργάκου (αρχεία ήχου, mp3).

Ο συγγραφέας, Σαράντος Καργάκος, μιλάει για το νέο τετράτομο ιστορικό έργο του, «Η ελληνική επανάσταση του 1821» το οποίο κυκλοφορείθηκε (23 Μαρτίου 2014) με την εφημερίδα Realnews. «Είναι έργο μιας 20ετίας για να ολοκληρωθεί συγγραφικά. Θεωρώ την ημέρα αυτή ως την ευτυχέστερη μέρα της ζωής μου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καργάκος και συνεχίζει:

«Δεν προσπάθησα να δώσω το 1821 όπως εγώ θα ήθελα να είναι, αλλά όπως ήταν. Έχει μελανές κηλίδες, οι οποίες δεν πρέπει να κρύβουν τις φωτεινές».

Ο βιβλιοκριτικός Φειδίας Μπουρλάς έγραψε:

Μετά από δεκάδες βιβλία και έργα μνημειώδη, όπως η τρίτομη Ιστορία των αρχαίων Αθηνών, η δίτομη Ιστορία της αρχαίας Σπάρτης και η τρίτομη Ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο χαλκέντερος Σαράντος Καργάκος μας προσφέρει άλλο ένα κτήμα ες αεί, την τετράτομη «Ελληνική Επανάσταση του 1821» (με ακόμη περισσότερους τόμους να είναι υπό έκδοσιν, για τα πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά και εκπαιδευτικά γεγονότα). Δεν είναι όμως μόνον το μέγεθος του έργου, το πολύμοχθον της ερεύνης των πηγών, η ευσυνειδησία και η επιστημονική επάρκεια του ιστορικού, ο σεβασμός για την προγονική κληρονομιά. Δεν είναι μόνον η εντιμότης, η τόλμη και η ευθυκρισία. (Ο συγγραφεύς, για κάθε θέμα παρουσιάζει όλες τις πλευρές, παραθέτει γνώμες πολλών μελετητών, και μάλιστα όλων των απόψεων και των κατευθύνσεων, ακόμη και των επικριτικών για τους Έλληνες, τις αντιπαραθέτει, και έχει επί πλέον την τόλμη και την ευθυκρισία να παίρνη θέσι επ’ αυτών, χωρίς μάλιστα να παρασύρεται σε βολικά ή τραβηγμένα συμπεράσματα.) Μα είναι και η υπέροχη ελληνικήγγλώσσα.

Είναι και η τέχνη της αφήγησης. Ο αναγνώστης όχι μόνον θα κοπιάση, θα μελετήση, θα διδαχθή, μα και θα συνεπαρθή. Το Μεσολόγγι είναι η κορυφή – και του ξίφους των ηρώων και της πένας του συγγραφέως. Η Ελληνική Ιστορία ευρήκε επί τέλους τον αφηγητή της.

Ο,τι καλύτερο και πληρέστερο έχει γραφεί για την Επανάστασι του 1821. (Τα έργα του για την αρχαία Αθήνα, την αρχαία Σπάρτη και τον Μέγα Αλέξανδρο είναι αναλόγου βεληνεκούς.) Έκδοσις Real Media (εφημερίς «Real News»), 23-3-2014, τόμοι 4, σελίδες 368+384+400+416. Φυσικά στο πολυτονικό.

* * *

Η Ελληνική επανάσταση του 1821 – Σαράντου Καργάκου.mp3

Όπως το βρήκαμε και στο:
Isobitis.com

Παράβαλε και:
Ιστορία του ελληνικού έθνους – Εκδοτικής Αθηνών,(αρχεία ήχου, mp3).

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λογοτεχνικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία, Προς ακρόασιν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.