Αναστάσιμοι ύμνοι της Κυριακής του τρίτου ήχου- Υμνολογική εκλογή Γ. ήχου.

Ευφραινέσθω τα ουράνια, αγαλλιάσθω τα επίγεια, ότι εποίησε κράτος, εν βραχίονι αυτού, ο Κύριος, επάτησε τω θανάτω τον θάνατον. Πρωτότοκος των νεκρών εγένετο, εκ κοιλίας άδου ερρύσατο ημάς, και παρέσχε τω κόσμω το μέγα έλεος.

Ας ευφραίνονται οι ουράνιες δυνάμεις, ας αγάλλονται όλα τα επίγεια, διότι όλη τη δύναμη και την εξου΄σια την πήρε πια στο Χέρι Του ο Κύριος. Εχει πια πατήσει νικημένον τον θάνατο με τον θάνατό Του, και έγινε ο πρώτος υιός της αναστάσεως εκ των νεκρών. Απ’ τα σπλάχνα του Αδη μας λύτρωσε και χάρισε στον κόσμο το μέγα Του έλεος.

Θεοτοκίον

Σε την μεσιτεύσασαν την σωτηρίαν του γένους ημών, ανυμνούμεν Θεοτόκε Παρθένε. Εν τη σαρκί γαρ τη εκ σού προσληφθείση, ο Υιός σου και Θεός ημών, το δια Σταυρού καταδεξάμενος πάθος. Ελυτρώσατο ημάς, εκ φθοράς ως φιλάνθρωπος.

Ανυμνούμε, Θεοτόκε Παρθένε, Εσένα, που μεσιτεύεις με τις πρεσβείες Σου προς τον Υιό Σου για τη σωτηρία μας, αφού ανάμεσασε μας και σε Εκείνον βρέθηκες Εσύ, γιατί με το σώμα, που πήρε από Σένα σαν άνθρωπος, ο Υιός Σου και Θεός μας, καταδέχθηκε το πάθος του σταυρού και μας λύτρωσε από την φθορά ως φιλάνθρωπος.

Πατήστε εδώ για να «κατεβάσετε» ολόκληρη την σχετική υμνολογική μας επιλλογή, σε rar μορφή.

Κατηγορίες: Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.