Τα δάκρυα του εύζωνα.

Με έξοδα της ελληνικής κοινότητος της Αδελαϊδος, πρωτεύουσας της Νότιας Αυ­στραλίας, μετέβησαν και έλαβαν μέρος στην εορτή του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αδελαϊδος ένα τμήμα της Προεδρικής Φρουράς Αθηνών. Η παρουσία των ευζώνων συγκίνησε όλους τους Έλληνες ομογενείς που ζουν στη μακρινή Αυστραλία.

Ιδιαιτέρως συγκινητικό υπήρξε το εξής γεγονός. Όταν κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού, αναφερόμενος στην παρουσία των ευζώνων μίλησε για την Ελλάδα και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας, συνέβη το εξής: Ήταν τόσο συγκινητικά και θερμά τα λόγια του Επισκόπου για την πατρίδα μας Ελλάδα, ώστε μεταξύ πολλών που δάκρυσαν, δάκρυσε και ένας εύζωνας. Τα δάκρυα γέμιζαν το πρόσωπό του και μη μπορώντας να τα σφογγίσει, καθώς έμενε ακίνητος στη θέση του, όπως επέβαλλε το καθήκον του και το πρωτόκολλο, τον πλησίασε κάποιος ομογενής και σφόγγιζε μ’ ένα χαρτομάντηλο το πρόσωπό του. Η συγκινητική στιγμή μεταδόθηκε με τα μέσα διεθνούς Ενημερώσεως σ’ όλο τον κόσμο.

Σε συνέντευξη που παρεχώρησε ο συγκεκριμένος εύζωνας, ονόματι Κωνσταντίνος Λούσιας, που κατάγεται από το χωριό Γαβριά της Άρτας, στην εφημερίδα της Αδελαϊδος «Νέος Κόσμος», είπε μεταξύ των άλλων και τα εξής: «Η ένταση και η αγάπη του κόσμου που ένιωσα εκείνη τη στιγμή, σε συνδυασμό με το πάθος των λόγων του Επισκόπου που μιλούσε με τόση αγάπη για την Ελλάδα και τους Εύζωνες, κορύφωσαν την συγκίνησή μου. Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου… Θα εξακολουθήσω ως το τέλος της θητείας μου να… εκπληρώνω το όνειρό μου που δεν είναι άλλο από το να τιμώ την πατρίδα μου και τον κάθε στρατιώτη που έδωσε τη ζωή του για να ζήσουμε εμείς ελεύθεροι σήμερα»
(«Νέος Κόσμος» 1-5-2017, «Δημοκρατία 2-5-2017).

Σπουδαίο μάθημα αγνής φιλοπατρίας από τη μακρινή Αυστραλία. Το χρειαζόμαστε επειγόντως όλοι μας.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Αδελφότις Θεολόγων ο Σωτήρ

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.