Πνευματική Αφύπνιση, Λόγοι Β. – Γέροντος Παισίου Αγιορείτου (αρχεία ήχου, mp3).

Ο μακαριστός Γέροντας Παίσιος άρχισε από το 1980 να μας μιλάει για τα δύσκολα χρόνια που θα έλθουν. Συχνά επαναλάμβανε ότι ίσως ζήσουμε κι εμείς πολλά από αυτά που γράφει η Αποκάλυψη.

Σκοπό είχε να βάλει μέσα μας την καλή ανησυχία, ώστε να εντείνουμε τον πνευματικό μας αγώνα, να αντισταθούμε στο πνεύμα της αδιαφορίας, που ύπουλα έβλεπε να μπαίνει και στους κόλπους του μοναχισμού, να απαλλαγούμε από την φιλαυτία και να καταπολεμήσουμε τις αδυναμίες μας, για να έχει δύναμη η προσευχή μας.

«Με τις αδυναμίες», έλεγε, «αποδυναμώνεται η προσευχή, και μετά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ούτε τον εαυτό μας ούτε τον κόσμο. Αχρηστεύονται ασύρματοι. Κι αν δεν δουλεύουν οι ασύρματοι, τον άλλον τον πιάνει ο εχθρός.»

Στον γενικότερο πρόλογο του πρώτου τόμου, με τίτλο «Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο», έγινε διεξοδικά λόγος για την προέλευση και τον τρόπο συλλογής και σύνθεσης του υλικού, που έχει ήδη αρχίσει να συγκροτεί την σειρά «Γέροντος Παισίου Αγιορείτου λόγοι». Στον ανά χείρας Β’ τόμο Με τίτλο «Πνευματική αφύπνιση’, συμπεριλήφθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στη σημερινή πραγματικότητα και μας καλούν σε συνεχή εγρήγορση και ετοιμότητα, και μας προετοιμάζουν για δύσκολες καταστάσεις, που πιθανόν να αντιμετωπίσουμε, γιατί έχουμε κιόλας δει να πραγματοποιείται αυτό που συχνά έλεγε ο Γέροντας: «Μπόρες, μπόρες θα περνούμε. Τώρα για μερικά χρόνια, έτσι θα πάμε. Παντού ένας γενικός αναβρασμός.» …

Ιερόν ησυχαστήριον, Ευαγγελιστής Ιωάννης Ο Θεολόγος. Σουρωτή Θεσσαλονίκης, 1999. Ιωάννης Ο Θεολόγος,

Ακούστε το θαυμάσιο αυτό βιβλίο, όπως αυτό ηχογραφήθηκε για την δανειστική βιβλιοθήκη των ηχογραφημένων βιβλίων του συλλόγου μας, σε απόδοση – ανάγνωση της Μαίρης Πάντου. Τεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Χαντάς.

Πνευματική Αφύπνιση, Λόγοι Β. – Γέροντος Παισίου Αγιορείτου.mp3

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λογοτεχνικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία, Προς ακρόασιν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.