ΒΕΛΓΙΟ: 90 θύματα παιδεραστίας στους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» .

Par Magazine Marianne 09/08/2019 – Μετάφραση: Ευάγγελος Νιάνιος

Μια μεγάλη έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στους κόλπους των Μαρτύρων του Ιεχωβά έχει ξεκινήσει στο Βέλγιο. Μια οργάνωση συγκεντρώνει τις αφηγήσεις των θυμάτων. Μετά από έξι μήνες κάνει ένα πρώτο απολογισμό στη “Le Soir”. Η εκμυστήρευση ξαλαφρώνει.

Από τις πρώτες αποκαλύψεις τον Δεκέμβριο του 2018 και μέχρι τον Μάρτιο του 2019, οι ιστορίες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους των Μαρτύρων του Ιεχωβά αυξάνονται στο Βέλγιο. Το ομοσπονδιακό γραφείο του εισαγγελέα ξεκίνησε έρευνα, πραγματοποιήθηκαν επιδρομές στα κεντρικά γραφεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά στα τέλη Απριλίου και μια οργάνωση ονόματι Reclaimed Voices ανέλαβε να καταγράψει τις περιπτώσεις κατάχρησης. Το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε στις 9 Αυγούστου από την βελγική ημερήσια εφημερίδα Le Soir: 90 θύματα έχουν ήδη καταμετρηθεί σε διάστημα έξι μηνών

Στο δημοσίευμα, τονίζεται ιδιαίτερα η διαχείριση της παιδεραστίας μεταξύ των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Σύμφωνα με όσα γράφει η Le Soir, όποιος κατηγορείται, έχει δύο επιλογές: σε περίπτωση ομολογίας, ο δράστης θα υποστεί μια “μικρή ποινή, αλλά σπάνια θα αποκλειστεί και μπορεί να βρεθεί, αργότερα, με υψηλά καθήκοντα στην οργάνωση “. Αν ο κατηγορούμενος αρνείται, τότε “απαιτούνται δύο αυτόπτες μάρτυρες για την επικύρωση των ισχυρισμών του παιδιού, διαφορετικά αυτό κατηγορείται για συκοφαντία και κινδυνεύει με αποκλεισμό”.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου των Μαρτύρων του Ιεχωβά του Βελγίου διαβεβαιώνει από την πλευρά του ότι η «εκκλησία» του είναι τώρα ξεκάθαρη σχετικά με τα εγκλήματα παιδεραστίας: «Οι δράστες καταγγέλλονται στις αρχές». Υπήρξαν λάθη στο παρελθόν; Πιθανόν, αλλά σήμερα, έτσι αντιδρούμε. ”

Η Reclaimed Voices αναφέρει ότι υπολογίζει τα θύματα να ανέλθουν μεταξύ 200 και 250, συγκρίνοντας την κατάσταση στο Βέλγιο με την περίπτωση της Ολλανδίας. Στην Ολλανδία,- όπου η αίρεση απαριθμεί 28.000 μέλη έναντι 25.000 στο Βέλγιο – 300 θύματα έχουν ήδη ανακοινωθεί από την ίδια οργάνωση.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
gazine Marianne
Ακτίνες.blogspot.com: 10 Αυγούστου 2019

Κατηγορίες: Γενικά, Ιστορικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.