Το περιστέρι και ο Γέροντας Ιωακείμ Σπετσιέρης!

Στην Κόρινθο έκαμε ιεροκήρυξ οχτώ χρόνια. Δυο κοπέλες που εξομολογούντο στον π. Ιωακείμ, πήγαν ένα βράδυ να τον ιδούν και τους έλεγε πολλά διά την ωφέλειαν της ψυχής. Είχε βραδυάσει και ο πνευματικός άναψε τη λάμπα. Φώτα δεν υπήρχαν.

Εκεί που συζητούσαν, βλέπουν στον ώμο του π. Ιωακείμ ένα περιστέρι! Αυτό το βεβαίωσε στον υποταχτικό του π. Θεοφύλακτο μια από τις κοπέλες που τον είδαν.

Μια φορά που ταξίδευε ο γέροντας για τον Πειραιά με καράβι, έπιασε μεγάλη θαλασσοταραχή και ο καπετάνιος φοβήθηκε. Οι επιβάτες και ιδίως τα γυναικόπαιδα έκλαιγαν. Δημιουργήθηκε πανικός. Ο γέροντας πήγε κάτω στο καράβι, σε μια γωνιά και ξάπλωσε. Έτσι όπως ήταν, βλέπει ένα περιστέρι που πέταγε πάνω του και του έλεγε:

– Κοιμάσαι; – Ναι. – Εγώ όμως ξαγρυπνώ για να σε φυλάω. Πήγαινε και πες στο πλήρωμα ότι θα πάνε όλοι καλά στον Πειραιά, χωρίς να πάθη κανείς τίποτε.

Ο γέροντας ανέβηκε επάνω και ενθάρρυνε τους επιβάτες. Πράγματι έφτασαν σώοι στον Πειραιά.

Αποσπάσματα από το κείμενο με τίτλο “Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Σπετσιέρης, Ανέκδοτα από τη ζωή του”, το οποίο δημοσιεύτηκε στην ετήσια έκδοση «Όσιος Γρηγόριος», τεύχος 4, περίοδος β’, της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου, Αγίου Όρους. Το κείμενο υπογράφεται από την συνοδεία του Aρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνος Ξένου.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Πεμπτουσία.gr: 04 Σεπτεμβρίου 2019

Κατηγορίες: Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.