Γέννησε αγόρι με θαύμα του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω! (Video).

Στις 7 Απριλίου και την πέμπτη Κυριακή των νηστειών, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Οσίου πατρός ημών Σάββα, που ασκήθηκε και κοιμήθηκε τελικά στην Κάλυμνο.

Είναι ένας από τους πιο μεγάλους και φημισμένους Αγίους του προηγούμενου αιώνα, ο οποίος, ως γνήσιος μαθητής του Αγίου Νεκταρίου της Αιγήνης, εγκατέλειψε τα του κόσμου και διάλεξε την Μοναχική άσκηση! Αγάπησε τους αδελφούς του και πιο πολύ τον Θεό! Αποστράφηκε το κακό και πιο πολύ τον Διάβολο! Ταπείνωσε τον εαυτό του και υψώθηκε από τον Θεό στον ουράνιο κόσμο!

Γι’ αυτό, και εν ζωή, μα και τώρα, μετά θάνατον, δεν ξεχνά τους γήινους αδελφούς του και τους συμπαραστέκεται, με τις ευχές του προς Τον Ύψιστο, μα και με τα θαύματα που καθημερινά επιτελεί! Αυτή η υπερκόσμια συμπόρευση των Αγίων μαζί μας, ενθαρρύνει και δίνει ελπίδα στον καθημερινό αγώνα μας, ώστε «να πάμε και στον Άγιο Παράδεισο, να χαιρόμαστε πάντοτε», όπως συνήθιζε να λέει κι ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός! Για να τονώσουμε λοιπόν την ελπίδα και την πίστη μας στο Θεό και τους Αγίους αδελφούς μας, παρουσιάζουμε στο επόμενο video μία θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σάββα της Καλύμνου.

Γέννησε αγόρι με θαύμα του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω! – YouTube

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.