Οι καμπάνες κτύπησαν μόνες τους για να υποδεχθούν τον Γέροντα Άνθιμο! – Χαραλάμπους Μ. Μπούσια.

Ο όσιος Σάββας της Καλύμνου ήταν Αγιαννανίτης [της Σκήτης της Αγίας Άννας στο Άγιον Όρος] ασκητής.
Στην Καλύβη μάλιστα των Εισοδίων του πατρός Ανθίμου [χαρισματούχος Αγιορείτης Γέροντας] έμαθε από τους Γεροντάδες του αγιογραφία.

Όταν μετά την κοίμησή του ο όσιος φανερώθηκε στον επίσκοπο της Καλύμνου Ισίδωρο και του παρήγγειλε να κάνουν ανακομιδή του ιερού του λειψάνου, ο Γέρων Άνθιμος με συνοδεία τεσσάρων ακόμη πατέρων έφθασε στο νησί.

Το μοναστήρι των Αγίων Πάντων, όπου είχε ασκητεύσει ο όσιος Σάββας, δεν το γνώριζε. Οδηγήθηκε σε αυτό από μια άρρητη ευωδία, που σαν μαγνήτης τον τραβούσε προς τον χαριτόβρυτο όσιο.

Όταν έφθασε μετά από κοπιαστική ανηφορική πορεία στο μοναστήρι, οι καμπάνες του άρχισαν να κτυπούν μόνες τους, για να τον υποδεχθούν.

Ο όσιος Σάββας χαιρόταν που έβλεπε στο μοναστήρι του τον επόμενό του στους ασκητικούς καμάτους αγιορείτη Γέροντα Άνθιμο.

Και αυτός έκπληκτος από το θαυμαστό αυτό γεγονός και πλήρης ευφροσύνης και αγαλλιάσεως υποσχέθηκε να αγιογραφήσει μια εικόνα του σε φυσικές διαστάσεις, τάμα που αμέσως εκπλήρωσε.

Απόσπασμα από το βιβλίο του δρος Χαραλάμπους Μ. Μπούσια, ο «Γέρων Άνθιμος Αγιαννανίτης, Ο σοφός και θεοφόρος σύγχρονος πατέρας του Άθωνος», των εκδόσεων Μυγδονία.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Πεμπτουσία.gr: 25 Μαϊου 2020

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.