Ο Γέροντας Σίμων Αρβανίτης σώζει τον κλέφτη από την φυλακή και την ψυχή του!

Ένα βράδυ, έφεραν στο Μοναστήρι [στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Πεντέλης] κάποιον δεμένο με χειροπέδες. Οι αστυνομικοί απευθύνθηκαν στον Γέροντα και του είπαν:

– Πάτερ Σίμων [Γέροντας, π. Σίμων Αρβανίτης], τον άνθρωπο αυτόν τον πιάσαμε να κλέβει. Βρήκαμε και τριάντα εικόνες στο σπίτι του. Αυτός ισχυρίζεται πως είναι πνευματικό Σας παιδί και ότι σεις του δώσατε τις εικόνες. Είναι αλήθεια αυτό;

– Βεβαίως, απάντησε ό π. Σίμων. Είναι μάλιστα το καλύτερό μου πνευματικό παιδί. Σε μένα εξομολογείται.

Ο Γέροντας έγινε πραγματικά θυσία για τον άνθρωπο αυτόν. Έκανε το πάν για να τον σώσει από τον κατήφορο που είχε πάρει. Μέχρι και στο δικαστήριο πήγε για να υπερασπιστεί αυτόν τον άνθρωπο, που ήταν πράγματι κλέφτης, και τελικά κατόρθωσε να τον αθωώσουν. Από τότε ο άνθρωπος αυτός έγινε υποδειγματικός χριστιανός!

Εμείς, όταν τον είδαμε τη φορά εκείνη που τον έφεραν οι αστυνομικοί με τις χειροπέδες, τα χάσαμε. Δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε πως ο άνθρωπος εκείνος ήταν κλέφτης. Αντίθετα τον θεωρούσαμε πολύ καλό χριστιανό. Ο Γέροντας όμως είχε άλλα μάτια και άλλη καρδιά. Γι’ αυτό και κατόρθωνε να βγάζει τους ανθρώπους και από το βούρκο και να τους παριστά καθαρούς σαν το χιόνι στα μάτια του Κυρίου.

Από το βιβλίο του Μοναχού π. Ζωσιμά, “Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης, (1901-1988), Η ζωή και το έργο του”, τόμος πρώτος, Αθήναι.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Πεμπτουσία.gr: 10 Σεπτεμβρίου 2020

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.