Κανόνα στον σταύλο! – Σίμωνος μοναχού του Αγιορείτου.

Ο Γερο – Χατζηγεώργης είχε ένα λαχανόκηπο, τον οποίο περιποιείτο καθημερινώς με μεγάλη ευχαρίστησι. Κάποια ημέρα βρήκε μερικά από τα λαχανικά του μισοφαγωμένα και πατημένα. Αυτό επανελήφθη και τις επόμενες ημέρες και ο Γέροντας κατάλαβε ότι κάποιο ζώο έμπαινε κρυφά στον κήπο του και έκανε την ζημιά. Αποφάσισε λοιπόν να πραφυλάξη ένα βράδυ και να πιάση τον… κλέφτη.

Κάθισε πίσω από τον κορμό ενός δέντρου και περίμενε υπομονετικά. Τα μάτια του είχαν αρχίσει να κλείνουν από την νύστα, όταν άκουσε θρόϊσμα φύλλων. Ένα αγριογούρουνο είχε πιάσει με τα δόντια του ένα λάχανο και το τραβούσε με δύναμι. Ο Γερο – Χατζηγεώργης σηκώθηκε, έκανε το σημείο του σταυρού και το αγριογούρουνο έμεινε ακίνητο. Μετά το έπιασε από το αυτί και το έκλεισε «κανόνα» στον σταύλο. Τρεις ώρες το άφησε εκεί μέσα. Μετά άνοιξε την πόρτα και το άφησε να φύγη, προστάζοντάς το να μην ξαναπατήση το πόδι του στον κήπο, γιατί θα είχε διπλό κανόνα. Από την ημέρα εκείνη, το αγριογούρουνο δεν ξαναφάνηκε.
ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ

Από το βιβλίο: Η Ζωοφιλία των Αγίων και η Αγιοφιλία των ζώων. Επιμέλεια, Σίμωνος μοναχού.
Εκδόσεις «Ο Αγιος Στέφανος»
ΑΘΗΝΑΙ 2006

Τη Σεπτή ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου
κ. κ. Βαρθολομαίου

Η/Υ επιμέλεια Σοφίας Μερκούρη.

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.