Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης, Ομολογεί ότι θαυματούργησε σε αρνητή του και ο ιαθείς βάζει τα κλάματα!.

Από τον Βαθύλακκο [ορεινό χωριό της Δράμας] ξεκίνησε ένα ανδρόγυνο για να εξομολογηθεί στον Γέροντα [τον όσιο Γεώργιο Καρσλίδη].

Στον δρόμο όμως ο σύζυγος κυριεύτηκε από λογισμούς αμφισβήτησης ως προς την αγιοσύνη του. Άρχισε τότε να λέει στη γυναίκα του:

– Και τι τάχα είναι αυτός για να τον πιστέψω; Δεν θέλω εγώ να εξομολογηθώ σε αυτόν.

Μουρμούριζε έτσι συνεχώς. Δεν πέρασε όμως λίγη ώρα κι έπεσε από το άλογο κι έσπασε το πόδι του! Άρχισε τότε να βογγάει και να φωνάζει:

– Πονάω, πονάω!

Η σύζυγος του τότε τον μάλωσε και του είπε ότι ο Θεός τον τιμώρησε γι’ αυτά που έλεγε για τον Γέροντα!

– Να παρακαλέσεις τώρα με πίστη τον Γέροντα να σε συγχωρέσει και να σε κάνει καλά.

Τι να κάνει τότε κι αυτός, άρχισε να παρακαλάει μαζί με τη σύζυγό του και ο πόνος σε λίγο υποχώρησε. Μπόρεσε τότε να ανέβει στο άλογο και να φθάσει στο μοναστήρι.

Μόλις μπήκε και τον αντίκρυσε ο Γέροντας, του είπε:

– Εσύ δεν πιστεύεις στους λόγους της γυναίκας σου και των χωριανών! Τι να σε εξομολογήσω; Έπεσες και έσπασες το πόδι σου αλλά σε λυπήθηκα και το έβαλα στη θέση του.

Ο άνθρωπος τότε συγκλονισμένος άρχισε να κλαίει και να ζητάει συγχώρεση. Μετανόησε, εξομολογήθηκε κι έλεγε παντού ότι είδε το θαύμα με τα μάτια του· ότι τώρα πιστεύει!

Μαρτυρία από το βιβλίο, ο «Όσιος Γεώργιος της Δράμας, Ο Άγιος των πτωχών και των καταφρονεμένων». Έκδοση Ιεράς Μονής Αναλήψεως του Σωτήρος, Ταξιάρχες (Σίψα) Δράμας.

Η/Υ ΠΗΓΗ:
Πεμπτουσία.gr: 07 Οκτωβρίου 2021

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.