Το απεμπλουτισμένο ουράνιο αύξησε τον αριθμό πασχόντων από καρκίνο στο Κόσσοβο.

Ο αριθμός των πασχόντων από κακοήθεις ασθένειες τα τελευταία δέκα χρόνια στην επαρχία της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, είναι δυο φορές μεγαλύτερος από αυτόν πριν από τους NATO-ικούς βομβαρδισμούς το 1999, όπως δείχνουν τα στοιχεία της οργάνωσης «Εύσπλαχνος άγγελος» από την Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, η οποία οργάνωση ασχολείται με την μελέτη της ακτινοβολίας και της επίδρασής της στους ανθρώπους.

Ο πρόεδρος αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, καρδιολόγος Δρ Νεμπόησα Σρμπλιακ, δήλωσε ότι οι έρευνες έδειξαν πως υπάρχει τρομερή αύξηση κακοηθών ασθενειών, κατά 200 τοις εκατό σε σχέση με την περίοδο πριν τους ΝΑΤΟ-ικούς βομβαρδισμούς. Ο ίδιος θεωρεί ότι η κύρια αιτία για αυτό είναι το απεμπλουτισμένο ουράνιο, διότι οι εγκληματικές ΝΑΤΟΙΚΕΣ δυνάμεις το χρησιμοποιούσαν κατά τον βομβαρδισμό της Σερβίας.

«Η ραδιενεργός ακτινοβολία είναι αποτέλεσμα της δράσεως της ΝΑΤΟΪΚΗΣ αεροπορίας, και χρήσεως των ραδιενεργών πυρομαχικών, ήτοι πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο, διότι μέχρι τον πόλεμο είχαμε 10 πάσχοντες από την ασθένεια αυτή ανά 300.000 κατοίκους, ενώ τώρα η αντιστοιχία είναι 20 πάσχοντες ανά 60.000» είπε ο Σρμπλιακ.

Μετά τον πόλεμο ειδικευμένες στρατιωτικές και αστικές ομάδες ασχολούνταν με την εξουδετέρωση της ραδιενεργού μόλυνσης του εδάφους, στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο στο νότο της κεντρικής Σερβίας, στα πέριξ του Μπουγιάνοβατς και του Βράνιε, ενώ οι τοποθεσίες στο Κόσσοβο και τα Μετόχια έμειναν απρόσιτες για τους εμπειρογνώμονές μας.

οι ΝΑΤΟιΚΕΣ δυνάμεις βομβάρδισαν το κέντρο του Βελιγραδίου το 1999, και Δεν εφείδοντο ούτε και των σερβικών Κοιμητηρείων ακόμη.

ΠΗΓΗ
Σερβικό Κρατικό δημοσιογραφικό πρακτορείο Τανγιούγκ

Κατηγορίες: Άρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.