Πρόσφατο θαύμα του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης!

«Ονομάζομαι Μαρούλα και είμαι από την Ακανθού. Πριν 5 περίπου χρόνια άρχισαν τα προβλήματα υγείας και σε εμένα. Αρχικά διαγνώστηκα με κολπική μαρμαρυγή, την οποία για καλή μου τύχη οι γιατροί εντόπισαν έγκαιρα. Βρισκόμουν στο νοσοκομείο για περίπου ένα μήνα, μιας και τα προβλήματα που εντοπίστηκαν τότε στην καρδιά μου έπρεπε να παρακολουθούνται εντατικά από ιατρούς.

Τότε, για να είμαι ειλικρινής τον Άγιο Εφραίμ τον είχα ακουστά σαν όνομα μέσω του αδερφού μου, που είναι γιατρός στην Ελλάδα. Γνώριζα απλά ότι υπήρχε ένας Άγιος με το όνομα Εφραίμ στην Νέα Μάκρη.

Ένα βράδυ, λοιπόν, πάω να κοιμηθώ και βλέπω δίπλα στο κρεβάτι μου ένα πανύψηλο, μαυροφορεμένο και λεπτοκαμωμένο να μου λέει «Μην φοβάσαι θα γίνεις καλά. Είμαι ο Εφραίμ. Θέλω μόνο να μου κάνεις την γιορτή μου και να μου ανάψεις μια λαμπάδα ίσα με εσένα». Το λέω τώρα και ανατριχιάζω ταυτόχρονα. Ξυπνάω αμέσως και παίρνω τηλέφωνο τις κόρες μου και τους λέω τι ακριβώς έζησα και ότι πρέπει να πάω στην Ελλάδα κάποια μέρα να κάνω το τάμα μου. Δυο μέρες αργότερα βγαίνω από το νοσοκομείο, μιας και οι γιατροί μου είπαν ότι η κατάσταση μου έχει βελτιωθεί απότομα και επιστρέφω στο σπίτι μου.

Την επόμενη μέρα αποφάσισα να πάω με τον άντρα μου να ανάψουμε ένα κερί σε μια κοντινή μας εδώ εκκλησία. Μπαίνοντας στην εκκλησία αντικρίζω απέναντι μου την εικόνα του Αγίου Εφραίμ. Ο ίδιος ακριβώς όπως τον είχα δει στο όνειρο μου. Αμέσως ζητάω να μιλήσω με τον επίτροπο της εκκλησίας κάνοντας του την ερώτηση: «Γιατί η εικόνα βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο σήμερα;» (εκεί συνήθως τοποθετούν τους Αγίους που εορτάζουν). Μου λέει: «Κυρία μου, σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου Εφραίμ, 5 Μαΐου. Κλαίγοντας από συγκίνηση έγραψα αμέσως την γιορτή του και του άναψα και την λαμπάδα που του είχα τάξει.

Τα θαύματα του Αγίου δεν σταμάτησαν όμως εδώ. Πριν ένα περίπου χρόνο γνώρισα τον Πατέρα Γεώργιο από την Παναγία του Τράχωνα στον Στρόβολο. Είναι ο Πατήρ, που χτίζει τώρα το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στα Χωλέτρια στην Πάφο. Του είπα ότι ενδιαφέρομαι να κάνω την εικόνα του Αγίου Εφραίμ, μιας και έζησα στο παρελθόν το θαύμα που έχω περιγράψει. Τα τελευταία 2 χρόνια να σημειώσουμε ότι ζω με βηματοδότη. Όλα καλά μέχρι που, πριν 3 βδομάδες, έπαθα σοβαρή μόλυνση ξαφνικά και έπρεπε αμέσως να αφαιρεθεί. Ενώ οι γιατροί το αφαιρέσανε, δυστυχώς τα φάρμακα τα οποία μου έδωσαν στην συνέχεια ήταν τόσο δυνατά που ο οργανισμός μου δεν τα αποδέχτηκε.

Η αδυναμία που ένιωθα, η άρνηση μου στο να μυριστώ έστω φαγητό δεν μου άφηναν επιλογή από το να είμαι στο κρεβάτι 24 ώρες το 24ωρο και να παρακαλάω τον Θεό να με πάρει κοντά του. Την περασμένη Τετάρτη 26 Μαΐου βρήκα τη δύναμη και ζήτησα από τον Άγιο Εφραίμ να ‘ρθει να με βοηθήσει όπως έκανε στο παρελθόν. Του είπα, μάλιστα: «ότι θες θα το κάνω για σένα!». Δεν πέρασαν δυο λεπτά κυριολεκτικά και από το πουθενά χτυπάει το τηλέφωνο μου, το οποίο δεν είχα δύναμη να το σηκώσω, αλλά το έκανα. Στην άλλη γραμμή ο Πατέρας Γεώργιος μετά από τόσους μήνες. Σαν αγγελιοφόρος του Αγίου ξεκάθαρα, με πήρε να με ρωτήσει αν ισχύει και αν επιθυμώ να κάνω την εικόνα του Αγίου Εφραίμ για το μοναστήρι, όπως του είχα πει τότε. Του εξήγησα ότι είμαι σε ένα κρεβάτι και τι περνάω και μου λέει: «Όλα καλά θα πάνε, παιδί μου! Προσευχή μόνο και σε περιμένω».

Έτσι και έγινε. Από εκείνη τη στιγμή κάτι έγινε και άρχισα σιγά σιγά να επιθυμώ κάτι να φάω. Την επόμενη μέρα σηκώθηκα δειλά δειλά και χθες Κυριακή πήγα στην Παναγία του Τράχωνα και εκπλήρωσα και πάλι το τάμα μου με την εικόνα του Αγίου. Συμπτώσεις υπάρχουν, αλλά αυτό μόνο σύμπτωση δεν ήτανε. Ο Άγιος με σήκωσε, μου έδωσε δύναμη, δεν με άφησε να φύγω και μου έστειλε μέσω του Πατέρα Γεώργιου το μήνυμα ότι περιμένει την εικόνα που στο παρελθόν είχα τάξει.

Σ’ ευχαριστώ και θα σε δοξάζω για όσα χρόνια μου έχουν απομείνει».

Η/Υ ΠΗΓΗ:
orthodoxianewsagency.gr: 01 Ιουνίου 2021

Κατηγορίες: Θαυμαστά γεγονότα, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.