Ο μακαριστός Γέρων Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, ο Απόστολος Ανδρέας και η πόλις των Πατρέων – Μητροπ. Πατρών Χρυσοστόμου (video).

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος προεξήρχε φέτος της Πανηγύρεως της Συνάξεως των Βατοπαιδινών Αγίων στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους πατέρες και τους προσκυνητές στο Συνοδικό της Μονής κατά τη διάρκεια του κεράσματος εν τω μέσω της Αγρυπνίας αναφέρθηκε στον μακαριστό Γέροντα Γερβάσιο Παρασκευόπουλο. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην οσιακή βιοτή του μακαριστού πατρός, στους πνευματικούς αγώνες του και στο πλούσιο ποιμαντικό και πνευματικό έργο του στη πόλη των Πατρών. Αναφέρθηκε σε θαυμαστά σημεία που συνέβησαν τόσο εν ζωή όσο και μετά την κοίμηση του οσίου πατρός Γερβασίου. O Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανακομιδή των ιερών λειψάνων του και στην κατάθεση του φακέλου προς έγκριση σχετικά με την αγιοκατάταξη του οσίου πατρός Γερβασίου Παρασκευοπούλου προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με την ομόφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην παρουσία του Αποστόλου Ανδρέα δια των τιμίων λειψάνων του και τον σεβασμό του λαού των Πατρέων προς τον προστάτη της. Μάλιστα αναφέρθηκε στην θαυματουργική σωτηρία της Πάτρας από την καταστροφική μανία των Γερμανών με την επέμβαση του Αποστόλου Ανδρέα.

Ο μακαριστός Γέρων Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, ο Απόστολος Ανδρέας και η πόλις των Πατρέων – Μητροπ. Πατρών Χρυσοστόμου – Πεμπτουσία.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.