Μόνο συμπόνια για τους Τούρκους, διαφορετικά.. (video).

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2023, δύο τρομακτικοί σεισμοί τάραξαν κυριολεκτικά την ζωή στην νοτιοανατολική Τουρκία και στην Βόρια Συρία. Χιλιάδες δυστυχώς οι νεκροί, περισσότεροι οι άστεγοι και οι τραυματίες! Φυσιολογική η θλίψη μας, δικαιολογημένη η λήθη των περισσοτέρων Ελλαδιτών μπρος στην αναπάντεχη δυστυχία των γειτόνων μας!

Δεν ξεχάσαμε, βέβαια, την καμένη Σμύρνη, τον εξανδραποδισμένο Πόντο, την αιματοβαμμένη Κύπρο και τόσα άλλα! Το περιβόητο φιλότιμο μας όμως, βλέπετε, εκδηλώθηκε και πάλι!

Και τι να πούμε; Να το κατηγορήσουμε κι αυτό το φιλότιμο; Μα δυστυχώς ακούμε και πάλι δυνατή την ένσταση πολλών συμπατριωτών μας: Καλά να πάθουν οι παλιότουρκοι! Καθημερινά τα αεροπλάνα τους αυλακώνουν τον ουρανό του Αιγαίου, απειλώντας μας με πυραύλους και θάνατο! Ακόμη και τώρα που το Χειμωνιάτικο κρύο περονιάζει άψυχα και έμψυχα, αυτοί στέλνουν καραβιές λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας, επιβουλευόμενοι την ύπαρξη της ποικιλοτρόπως! Διακηρύττουν παντού πως τα νησιά μας τους ανήκουν! Και άλλα, κι άλλα, κι άλλα!

Όχι έτσι, όχι έτσι αδέλφια! Ας μην προσχωρήσουμε σ’ αυτό το πνεύμα της μικροψυχίας. Δεν τιμωρήθηκαν από τον Ύψιστο επειδή μας δυσκολεύουν και μας αδικούν. Ποιος αρνείται τις αμαρτίες και τις αδικίες που διέπραξαν και διαπράττουν; Κανείς. Εμείς οι ίδιοι πρέπει, το ξαναλέμε καθαρότερα, εμείς οι ίδιοι πρέπει να τις διακηρύσσουμε και να τις αποκαλύπτουμε παντού!

Σκεφθείτε όμως. Ο μόνος αληθινός Θεός, ο Τριαδικός Θεός, απεκάλυψε την σωτήρια Αλήθεια του σε όλο τον κόσμο, και εμείς έχουμε την τιμή να αποδεχόμαστε αυτή την Αποκάλυψη. Εμείς έχουμε την τιμή να είμαστε μέλη του ευλογημένου λαού Του! Οι δυστυχείς γείτονες μας είναι αλλόθρησκοι, είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν. Κιαν αμάρτησαν, κιάν αμαρτάνουν, αμαρτάνουν εν αγνοία των Θεϊκών Εντολών, και αλλοίμονο, πολλές φορές κατ’ εντολών της πλανεμένης θρησκείας τους! Και πάντως, αμαρτάνουν εν αγνοία του θείου Νόμου. Αμαρτάνουν χωρίς να ξέρουν τι εστί Κύριος Ιησούς Χριστός! Μήπως κι εμείς τάχα, τους δείξαμε επαρκώς το σωστό πρότυπο του Ορθοδόξου πιστού, ώστε να τους ελκύσουμε στην πίστη μας; Μήπως εμείς είμαστε οι τέλειοι, αυτοί που λέμε πως είμαστε;

Και κάτι ακόμη: Αν αυτοί, που βρίσκονται σε άγνοια της Θεϊκής Αποκαλύψεως, δέχθηκαν τέτοια φοβερή δοκιμασία, τότε, εμείς που γνωρίζουμε, ή υποτίθεται ότι γνωρίζουμε την Αλήθεια, ως βαπτισμένοι, ποία τιμωρία μας άξιζε; Θυμηθείτε το Ευαγγελικό ρητό: «ο γνούς και μη ποιήσας, δαρήσεται πολλάς», δηλ. αυτός που έμαθε μα δεν έπραξε ανάλογα, θα φάει πολύ ξύλο.

Αφού επιμένουμε, και καλά κάνουμε να επιμένουμε, πως είμαστε Ορθόδοξοι χριστιανοί, ας ακούσουμε τον μακάριο Δαυίδ να μας φωνάζει στο δεύτερο ψαλμό του: «δράξασθε παιδείας, μήποτε οργισθή Κύριος, και απολείσθε εξ οδού δικαίας, όταν εκκαυθή εν τάχει ο θυμός αυτού … » Δηλ. Εφ’ όσον υπάρχει καιρός, αρπάξτε με όλη σας την δύναμη και εγκολπωθείτε και κρατήστε γερά την παιδαγωγία αυτή εκ μέρους του Κυρίου, μήπως τυχόν απ’ την αμέλειά σας οργισθή ο Κύριος εναντίον σας και καταστραφείτε και χαθείτε από την ευθεία οδό, όταν, εντός ολίγου, ανάψει σαν πολλαπλάσια πυρωμένο καμίνι ο δίκαιος θυμός του Θεού.

Κι αφού προσέξουμε την παιδαγωγία του Θεού μας, ας προσπαθήσουμε να υιοθετήσουμε την ανίκητη Αγάπη. Ας αγαπήσουμε ακόμη και τους εχθρούς μας, τόσο που να τους συγχωρήσουμε, όπως και ο Σταυρωμένος Σωτήρας μας! Η συγχώρηση αυτή δεν προϋποθέτει λήθη, αλλά επιβάλει τη θυσία!

Κάτι ανάλογα-μισάνθρωπε φληναφήματα, ψέλλιζαν και κάποιοι άλλοι το 1999 κατά των Τούρκων, όταν εκατοντάδες γείτονες μας έχασαν την ζωή τους στην Κωνσταντινούπολη, από τον τρομακτικό σεισμό εκείνου του Καλοκαιριού. Μα, τι κρίμα;, δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες, οπότε 140 περίπου συμπατριώτες μας, μας εγκατέληψαν για πάντα μετά το σεισμό των Αθηνών, στις 7 Σεπτεμβρίου! Είναι, πράγματι, μεγάλο πράγμα η μετάνοια και η συγχωριτικότητα! Είναι, πράγματι, μεγάλο πράγμα η επιήκια και Αγιοπνευματική ζωή! Ας μην τα ξεχνάμε! Στώμεν καλώς!

Μόνο συμπόνια για τους Τούρκους, διαφορετικά… – YouTube

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Γενικά, Ιστορικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.