Ο Αγιος Παρθένιος επίσκοπος Ραδοβισδίου – Δημητρίου Γιαννούλη (αρχεία ήχου, mp3).

Στη δύσκολη περίοδο της σκληρής δουλείας του γένους μας, στην Τουρκοκρατία, η Αγία μας Εκκλησία κράτησε αναμμένη στις ψυχές των σκλαβωμένων αδελφών μας την πίστη στο Θεό και την ελπίδα της ελευθερίας.

Φωτεινές και άγιες ψυχές, χαριτωμένοι και ευλογημένοι άνθρωποι του Θεού, με το λόγο και τη ζωή τους, με τους αγώνες και τις θυσίες τους, με την ομολογία και το μαρτύριο τους, κράτησαν το λαό μας ορθό και αγέρωχο, μπροστά στη λαίλαπα της καταστροφής και τον βοήθησαν να συνεχίσει την μαρτυρική και ιστορική μακροχρόνιο πορεία του.

Στην ευλογημένη χορεία αυτών των μορφών, συγκαταλέγεται και ο Άγιος Παρθένιος, ο ταπεινός επίσκοπος της επισκοπής Ραδοβισδίου, που είχε την έδρα της στο σημερινό χωριό Βελεντζικό της Άρτηςκαι έδρασε στα τέλη του 18-ου αιώνα. …

Ακούστε το σχετικό – θαυμάσιο αυτό βιβλίο, όπως ηχογραφήθηκε για την βιβλιοθήκη των ηχογραφημένων βιβλίων του συλλόγου μας, σε απόδοση – ανάγνωση της Ευαγγελίας Ράγια. Τεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Χαντάς.

Ο Αγιος Παρθένιος επίσκοπος Ραδοβισδίου – Δημητρίου Γιαννούλη (αρχεία ήχου, mp3).zip

Παράβαλε και:
21 Ιουλίου, μνήμη και του Οσίου πατρός ημών Παρθενίου, Επισκόπου Ραδοβυσδίου της Άρτης: Συναξάριον, Ακολουθία, Παρακλητικός Κανών.

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Μελέτες - εργασίες - βιβλία, Προς ακρόασιν. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.