Εόρτιος χαιρετισμός εκ μέρους του δ. Σ. του συλλόγου μας για τις εορτές των αχράντων Παθών και του Αγίου Πάσχα

Αγαπητοί φίλοι χαίρετε.

Καθώς έφθασαν πια οι ημέρες των αχράντων Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, δεχθείτε, παρακαλούμε, τις ειλικρινείς ευχές μας, ώστε τούτο το Αγιο Πάσχα να αναστηθούμε και εμείς, το κατά δύναμιν, με τον Φιλάνθρωπο Δεσπότη και Κύριό μας.

Έρχεται και πάλι ο ανεξίκακος, να πάθει, να πονέσει, να ανυψώσει το ανθρώπινο γέννος μας από την απελπισία της αμαρτίας και της αποξενώσεως από τον Ουράνιο Πατέρα και Δημιουργό μας. Ποιος άραγε, θα μπορούσε να του ανταποδώσει έστω και κατ’ ελάχιστων κάτι, για τούτη την ανεκτίμητη δωρεά? Ασφαλώς κανείς. Μα κι ούτε ο Εσταυρωμένος και Αναστημένος ευεργέτης μας ζήτησε ποτέ κάτι τέτοιο! Μόνον την σωτηρία μας παρέχει δωρεάν, την απρουπόθετη συγχώρηση των αμαρτιών μας, και την διηνεκή συμπόρευση στα τραχιά μονοπάτια του βίου μας.

Ασφαλώς όλα αυτά γίνονται υπό την εκ μέρους μας αναγκαία και ικανή συνθήκη. Την ελεύθερη δηλ. συγκατάθεση μας. Εκείνος δεν βιάζει κανένα, αφού για αυτή την ελευθερία μας ήλθε, έπαθε, αναστήθηκε! Ας τον συναντήσουμε λοιπόν και εμείς, στην ειληκρηνή εξομολόγηση, στην εκ μέρους μας ολόψυχη Θεία Μετάληψη, στις καθημερινές θαυμάσιες από κάθε άποψη ιερές Ακολουθίες, και τέλος στην μεταμορφωμένη, φωτεινή και ουράνια ζωή που μας δίνει, βγαίνοντας από τον Πανάγιο Τάφο Του.

Καλή και ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα, και χαρούμενο – άγιο Πάσχα.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ. Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΧΑΝΤΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.