Αρχείο κατηγορίας Γενικά

Η αγάπη είναι καρπός προσευχής και, η αγάπη του Θεού είναι παράδεισος – Αγίου Ισαάκ του Σύρου.

Η αγάπη είναι καρπός προσευχής. 1 Η αγάπη είναι καρπός της προσευχής. Η αγάπη αρχίζει από τη θέα της (κατά την προσευχή) και οδηγεί το νου αχόρταγα στον πόθο της, όταν ο άνθρωπος κάνει υπομονή στην προσευχή χωρίς

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Γενικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η αγάπη είναι καρπός προσευχής και, η αγάπη του Θεού είναι παράδεισος – Αγίου Ισαάκ του Σύρου.

Τρεις δείχτες – Καλλίστου Γουέαρ, Επίσ. Διοκλείας.

Ο Θεός είναι ο Ένας που αγαπάμε, ο προσωπικός μας φίλος. Δεν χρειάζεται ν’ αποδείξουμε την ύπαρξη ενός προσωπικού φίλου. Ο Θεός, λέει ο Olivier Clement, «δεν είναι εξωτερική μαρτυρία, αλλά το

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τρεις δείχτες – Καλλίστου Γουέαρ, Επίσ. Διοκλείας.

Η ταπεινή υποταγή στο θέλημα του Θεού – Κεμπησίου Θωμά.

Να υπομένης με σιωπή και ο Θεός θα αναλάβη την υπεράσπισί σου. ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΠΟΙΟΣ είναι υπέρ ή εναντίον σου. Σ’ ό,τι κι αν κάνης ένα μόνο να σε ενδιαφέρη:

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ταπεινή υποταγή στο θέλημα του Θεού – Κεμπησίου Θωμά.

Νηστεία ανώφελη. Εγκράτεια με μελέτη και προσευχή – Αγίου Ισαάκ του Σύρου.

Νηστεία ανώφελη. 1 Οι σωματικοί κόποι χωρίς καθαρούς λογισμούς, είναι σαν άτεκνη μήτρα και σαν κατάξηροι μαστοί˙ γιατί δεν έχουν τη δύναμη να φέρουν τον άνθρωπο στη θεογνωσία. Και ενώ αυτού του είδους οι

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νηστεία ανώφελη. Εγκράτεια με μελέτη και προσευχή – Αγίου Ισαάκ του Σύρου.

Χωρίς ευθύνες και σκοτούρες – Μακαριστής Πορφυρίας Μοναχής.

Ακούω πολλές φορές μέσα στο ταξί ανθρώπους να λένε τη λέξη «το παλιόπαιδο», όταν κάποιο παιδί κάνει σούζα με το μηχανάκι ή όταν κάνει παράνομη προσπέραση ή ακόμη και όταν περνάει με κόκκινο φανάρι.

Κατηγορίες: Γενικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χωρίς ευθύνες και σκοτούρες – Μακαριστής Πορφυρίας Μοναχής.

Το παιδί της υπακοής (Αληθινή συγκλονιστική ιστορία) – Νίνας Πάβλοβα.

Μια μέρα ο πρωθιερέας Βασίλειος Μπόριν από την Βασκνάρβα μάς μίλησε μετά το Μεσονυκτικό για τη Βασιλεία του Θεού, η οποία είναι πολυτιμότερη απ’ όλα τα επίγεια πλούτη και ανώτερη από το

Κατηγορίες: Γενικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το παιδί της υπακοής (Αληθινή συγκλονιστική ιστορία) – Νίνας Πάβλοβα.

Υπομονή – Γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτου.

«Αχ, τι να σας πω τώρα. Να σας πω και αυτό, καίτοι αυτό είναι ένα απόρρητο της ζωής μου, αλλά για την αγάπη σας, να πούμε, γιατί κι εσείς ανηψάκια μου είσαστε, θα σας το πω.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Γενικά, Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπομονή – Γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτου.

Να δέχομαι τον καθένα όπως είναι; – Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου.

Μα-μπορεί να πεί κάποιος-άν ο αδελφός μου έχει άδικο,είναι σωστό να με κάνει ό,τι θέλει; – Βεβαίως. Σωστό και φυσιολογικό είναι, διότι ο άνθρωπος ενεργεί σύμφωνα με τον χαρακτήρα του. Όπως η λάμπα φωτίζει, όπως το δάπεδο στηρίζει, όπως ο … Συνέχεια

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Να δέχομαι τον καθένα όπως είναι; – Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου.

«Πόσο δημοκρατική είναι η πολιτική ηγεσία, που διώκει την ορθόδοξη πίστη του λαού που κυβερνά;» – Ηρακλή Ρεράκη, καθηγητού του Α.Π.Θ.

Μετά το μάθημα των θρησκευτικών,η πολιτική ηγεσία της χώρας συνεχίζει την επιχείρηση αποορθοδοξοποίησης της Ελλάδος και των Ελλήνων με την σταδιακή κατάργηση της προσευχής, του εκκλησιασμού, του Σταυρού, των

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Πόσο δημοκρατική είναι η πολιτική ηγεσία, που διώκει την ορθόδοξη πίστη του λαού που κυβερνά;» – Ηρακλή Ρεράκη, καθηγητού του Α.Π.Θ.

Η κρίση του σχολείου, κρίση ανθρωπιάς – Σαράντου Καργάκου.

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους… Οι πολλές θεωρίες περί παιδείας έφαγαν την έρμη την παιδεία. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν είχαμε τόση συσσώρευση παιδαγωγικών θεωριών, τόσο μεγάλο όγκο συγγραφών, αλλά ποτέ το σχολείο δεν ήταν τόσο

Κατηγορίες: Γενικά, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η κρίση του σχολείου, κρίση ανθρωπιάς – Σαράντου Καργάκου.