Αρχείο κατηγορίας Γενικά

Αγροτικές-ειρωνικές Παροιμίες – Γρηγορίου και Μαρίας Μπούκα.

Αγκυλώθηκε η βασιλοπούλα απ’ τ’ αυγό. Αλάτι πάει στην αλυκή και φρύγανο (ή ξύλο) στο λόγγο (ειρωνικά, για ανακοίνωση πασίγνωστων ειδήσεων).

Κατηγορίες: Γενικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αγροτικές-ειρωνικές Παροιμίες – Γρηγορίου και Μαρίας Μπούκα.

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Φροντιστήριο χουλιγκανισμού – Δημήτρη Νατσιού.

Διαβάζω τις τελευταίες αθλητικές ειδήσεις: «Μια μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο γράφτηκε σήμερα στο Βόλο, με τα έκτροπα μεταξύ έξαλλων χούλιγκαν της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου, λίγο

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ελληνικό ποδόσφαιρο: Φροντιστήριο χουλιγκανισμού – Δημήτρη Νατσιού.

Πώς θα καλλιεργήσουμε την υπακοή στα παιδιά; – Επίσκ. Ειρηναίου, Αικατερίνμπουργκ και Ιρμπίτσκ.

Υπακοή είναι η υποταγή της θελήσεώς μας στη θέληση κάποιου άλλου. Αλλά για να υποτάξω τη θέλησή μου στη θέληση του άλλου, πρέπει να τον σέβομαι. Και επιπλέον πρέπει να τον αγαπώ, για να μπορώ να

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πώς θα καλλιεργήσουμε την υπακοή στα παιδιά; – Επίσκ. Ειρηναίου, Αικατερίνμπουργκ και Ιρμπίτσκ.

Τα είδη της αμαρτίας – Αγίου Ισαάκ του Σύρου.

1 Ένα είδος αμαρτίας που γίνεται, είναι όταν ο αγωνιστής φροντίζει για την αρετή και επιμένει στην εργασία της μέρα και νύχτα, αλλά δεν τα καταφέρνει και πέφτει σε κάποια αμαρτία. Μπορεί δηλ. από άγνοια, ή από διάφορες αιτίες, αντίθετες … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα είδη της αμαρτίας – Αγίου Ισαάκ του Σύρου.

«Όταν πιστεύεις, όλα διορθώνονται» – Η εμπειρία του θεατρικού συγγραφέως Ευγενίου Ιονέσκο.

Η εμπειρία του Ευγένιου Ιονέσκο στο Άγιον Όρος και η μεγάλη αλήθεια πως όλα διορθώνονται με τη δύναμη της πραγματικής πίστης. Πριν από μερικές δεκαετίες ο μετέπειτα διάσημος γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας Ευγένιος Ιονέσκο επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άγιον Όρος. … Συνέχεια

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Όταν πιστεύεις, όλα διορθώνονται» – Η εμπειρία του θεατρικού συγγραφέως Ευγενίου Ιονέσκο.

Ο Θεός ως Τριάς – Καλλίστου Γουέαρ, Επισκόπου Διοκλείας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς αγία, δόξα σοι. (Προσευχή του Αγ. Ιωαννικίου) Άναρχε άκτιστε Τριάς, αμέριστε Μονάς, η τρία ούσα και εν Πατήρ, Υιός και Πνεύμα, εις … Συνέχεια

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά, Μελέτες - εργασίες - βιβλία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Θεός ως Τριάς – Καλλίστου Γουέαρ, Επισκόπου Διοκλείας.

Η Κρίσις – Κεμπησίου Θωμά.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΔ’ ΟΤΑΝ κάνης κάτι, να σκέπτεσαι ότι κάποτε θα κριθής. Τίποτε κρυφό δεν υπάρχει για τον Θεό. Για τις πράξεις σου δεν δέχεται δικαιολογία καμμία, αλλά κρίνει με δικαιοσύνη.

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Κρίσις – Κεμπησίου Θωμά.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Το ασημένιο βέλος – π. Δημητρίου Μπόκου.

Ο στόχος στήθηκε για την τελική αναμέτρηση. Δύο τοξότες, από τους τριάντα που ξεκίνησαν τον αγώνα, απέμειναν να διαγωνισθούν για τη νίκη. Ο πρώτος προχώρησε, τέντωσε το τόξο του, σημάδεψε

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πανελλαδικές εξετάσεις: Το ασημένιο βέλος – π. Δημητρίου Μπόκου.

Η Βόρειος Ήπειρος που πηγαίνει; – Ιερά Μητρόπολις Κονίτσης.

Ιερά Μητρόπολις Κονίτσης, Εγκύκλιος 201η: Εν Δελβινακίω τη 3η Μαΐου 2017 Αριθ. Πρωτ.: 310 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 201η ΘΕΜΑ: Η Βόρειος Ήπειρος που πηγαίνει ; Αγαπητοί μου Χριστιανοί, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

Κατηγορίες: Γενικά, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Βόρειος Ήπειρος που πηγαίνει; – Ιερά Μητρόπολις Κονίτσης.

Η Ανάσταση των νεκρών – Μελετίου Καλαμαρά, Μητροπ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα. Έχει και ψυχή. Και όταν το σώμα παύει να υπάρχει, η ψυχή εξακολουθεί να ζει. Αλλά χωρίς το σώμα, είναι σαν γυμνή. Όταν χωρίζεται από το σώμα, αισθάνεται σαν

Κατηγορίες: Άρθρα, Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ανάσταση των νεκρών – Μελετίου Καλαμαρά, Μητροπ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης.