Κορωνοϊός και … Θεία Κοινωνία (video).

Η Εκκλησία μας, δυό χιλιάδες χρόνια τώρα, μεταδίδει τη χάρι των μυστηρίων της με τον γνωστό, τόσο ανθρώπινο και ταυτόχρονα ευλογημένο τρόπο, προς «ίασιν και θεραπείαν ψυχής και σώματος». Ποτέ δεν προβληματίστηκε με τη σύγχρονη λογική της ασεβούς αμφισβήτησης, αλλά καθημερινά ζει με την εμπειρία της επιβεβαίωσης ενός μεγάλου θαύματος.

Είναι δυνατόν η κοινωνία του Θεού να γίνει αιτία ασθένειας η παραμικρής βλάβης; Είναι δυνατόν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου και Θεού μας να μολύνει το σώμα και το αίμα μας; Είναι δυνατόν καθημερινή εμπειρία δυό χιλιάδων χρόνων να συντριβεί από τον ορθολογισμό και την ψυχρή ρηχότητα της εποχής μας;

Η εμπειρικά σωστή απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι ΟΧΙ! Και τούτο διότι Αυτός που ανέκαθεν δωρίζει την υγεία στο ανθρώπινο γένος, Αυτός ο ίδιος, υπάρχει και στο Άγιο Ποτήριο! Εμείς οι άνθρωποι προκαλέσαμε την αρρώστια και τον πόνο με τις λανθασμένες επιλογές μας! Εκείνος ο ανεξίκακος, μας καλεί να τις θεραπεύσει δωρεάν!

Μήπως λοιπόν, αμφισβητώντας την θεραπευτική Θεία Παρουσία Του, έστω και άθελά μας, τον συκοφαντούμε;

Κορωνοϊός και … Θεία Κοινωνία – YouTube

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.