Ο Πανιερ. Επίσκοπος Μόρφου Νεόφυτος μιλάει για τον όσιο Ευμένιο Σαριδάκη (video).

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται, και είναι εν πολλοίς, εποχή της πληροφορίας. Απίστευτος όγκος ειδήσεων και απόψεων διακινούνται ανά πάσα ώρα της ημέρας! Δυστυχώς όμως πολλές απ’ αυτές τις πληροφορίες δεν είναι αληθινές, ή δεν είναι πλήρως αληθινές!

Κι αυτή η έλλειψη της αλήθειας, όλο και περισσότερο μας αναγκάζει να ζητάμε ενημέρωση και σχολιασμό που να είναιέγκυρος, χωρίς αστερίσκους και υποχθόνιες επιδιώξεις!

Στο video που ακολουθεί, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε (με όλη τη σημασία αυτής της λέξεως) έναν σύγχρονο Άγιο, έναν κρυφό Άγιο των Αθηνών, από έναν επίσκοπο της Εκκλησίας μας, ο οποίος όχι μόνον γνώρισε αυτοπροσώπως τον Άγιο αυτό, αλλά και μας παραθέτει ίγα – πολύ λίγα, από όσα γνώρισε, έμαθε και «κατά Χριστόν έπαθε» κοντά του!

Ο Πανιερώτατος επίσκοπος Μόρφου, Νεόφυτος, καταθέτει την αδιάψευστη μαρτυρία του για τον Μακαριστό γέροντα Ευμένιο Σαριδάκη, τον διάκονο και φίλο των συμπαθών λεπροπαθών, του νοσοκομείου Λιμωδών νόσων των Αθηνών, στην Αγία Βαρβάρα της δυτικής Αττικής. Ο π. Ευμένιος, αναδείχθηκε συνεπής ιερομόναχος, διάκονος του Χριστού και των ταπεινών Φίλων του, όχι σε κάποια έρημο, αλλά στο κέντρο της Αθήνας, της πολυπληθέστερης Ελλαδικής πολιτείας!

Έτσι ο Μακαριστός Γερ. Ευμένιος, όπως θα φανεί κι από την μαρτυρία του πολυσεβάστου επισκόπου, ήταν το θαυμαστό δοχείο των δωρεών του Αγίου Πνεύματος προς τον πονεμένο, τον φιλαμαρτήμονα μα και καλοδιάθετο λαό της Εκκλησίας μας!

Ο Πανιερ. Επίσκοπος Μόρφου Νεόφυτος μιλάει για τον όσιο Ευμένιο Σαριδάκη – YouTube

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Θαυμαστά γεγονότα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.