Αρχείο κατηγορίας Άρθρα

16 Αυγούστου, μνήμη και των Αγίων Νεομαρτύρων: του Ηγεμόνος Κωνσταντίνου Μπρινκοβεάνου, των υιών και του θησαυροφύλακος αυτού: Βίος (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο συναξαριακό κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε” στο 172-ο τεύχος (Ιουλίου – Αυγούστου του 2018) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Άρθρα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 16 Αυγούστου, μνήμη και των Αγίων Νεομαρτύρων: του Ηγεμόνος Κωνσταντίνου Μπρινκοβεάνου, των υιών και του θησαυροφύλακος αυτού: Βίος (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Η Κοίμηση της Θεοτόκου ως μυστήριο της Εκκλησίας – Μητροπ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε” στο 172-ο τεύχος (Ιουλίου – Αυγούστου του 2018) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη πορεία.

Κατηγορίες: Άρθρα, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Κοίμηση της Θεοτόκου ως μυστήριο της Εκκλησίας – Μητροπ. Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

11 Αυγούστου, Η θαυματουργική διάσωση της Κέρκυρας από τον Άγιο Σπυρίδωνα κατά το 1716: ιστορικό σημείωμα, Ασματική Ακολουθία.

«Μεγάλα τα της πίστεως Κατορθώματα» «Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού.» Τούτα τα λόγια και ίσως άλλα ακόμη θα μπορούσε να αναφωνήσει κάθε πιστός, μα και ο απροκατάληπτος μελετητής της ιστορίας, μαθαίνοντας ή και διηγούμενος την καθημερινή Συναναστροφή των … Συνέχεια

Κατηγορίες: Αγιολογικά - Πατερικά, Άρθρα, Ιερές Ακολουθίες, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 11 Αυγούστου, Η θαυματουργική διάσωση της Κέρκυρας από τον Άγιο Σπυρίδωνα κατά το 1716: ιστορικό σημείωμα, Ασματική Ακολουθία.

«Κι εγώ μένω στα χέρια του Θεού τώρα, για πάντα”! (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Ακούστε το επόμενο κείμενο, όπως αυτό «δημοσιεύθηκε” στο 113-ο τεύχος (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου του 2008) του ηχητικού περιοδικού μας, Ορθόδοξη Πορεία.

Κατηγορίες: Άρθρα, Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λογοτεχνικά, Το ηχητικό περιοδικό μας - Ορθόδοξη Πορεία, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Κι εγώ μένω στα χέρια του Θεού τώρα, για πάντα”! (κείμενο και αρχείο ήχου, mp3).

Να τι σημαίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης… – Δημήτρη Νατσιού.

Παρακολουθήσαμε, όσοι ακόμη αντέχουμε, το λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο», ακούσαμε την αγραβάτωτη ανικανότητα να ψελλίζει και να σιαλίζει, με κατεβασμένα τα μούτρα, κάτι αερόφουσκες, περί

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Να τι σημαίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης… – Δημήτρη Νατσιού.

02 Αυγούστου, μνήμη της Οσίας Φωτινής της Καρπασίτιδος, της εκ Κύπρου: Βιογραφικό σημείωμα, Ακολουθία.

Τη Β’ του αυτού μηνός (Αυγούστου), μνήμη της Οσίας Φωτεινής ή Φωτού, της εν Ριζοκαρπάσου της Κύπρου. Η Φωτεινή φανούσα εν γη αυγάζει, εν ουρανοίς εκδημούσα καθισταμένη.

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιερές Ακολουθίες, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 02 Αυγούστου, μνήμη της Οσίας Φωτινής της Καρπασίτιδος, της εκ Κύπρου: Βιογραφικό σημείωμα, Ακολουθία.

Η άρνηση του Μαρτυρίου – π. Δημητρίου Μπόκου.

Ήταν ένας νέος άνθρωπος η αγία Παρασκευή. Με όλες τις προοπτικές για μια ωραία ζωή. Για να τη ζήσει όπως ήθελε. Να κάνει τη ζωή της, όπως λέμε.

Κατηγορίες: Άρθρα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η άρνηση του Μαρτυρίου – π. Δημητρίου Μπόκου.

Γιατί καίνε τα νησιά μας; – Κωνσταντίνου Χολέβα, Πολιτικού Επιστήμονος.

Λυπούμαστε να διαπιστώνουμε πως το επόμενο κείμενο παραμένει επίκαιρο! ΓΙΑΤΙ; Θαυμάζω το θάρρος του Έλληνα υπουργού κ. Ν. Δένδια, που πρόσφατα παραδέχθηκε δημοσίως, αυτό που όλοι σχεδόν υποψιαζόμασταν. Ότι δηλαδή οι φωτιές

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιατί καίνε τα νησιά μας; – Κωνσταντίνου Χολέβα, Πολιτικού Επιστήμονος.

18 Ιουλίου, μνήμη και του Οσίου Ιωάννου του πολυάθλου, του ασκήσαντος στην Κιεβο-Πετσέρσκαγια Λαύρα: Βίος.

Ο Όσιος Ιωάννης ο πολύαθλος, Μοναχός της Κιεβο-Πετσέρσκαγια Λαύρας, υπέμεινε πολλές θλίψεις για την αγνεία και την παρθενία, σαν επίγειος νυμφίος του ουράνιου Νυμφίου.

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 18 Ιουλίου, μνήμη και του Οσίου Ιωάννου του πολυάθλου, του ασκήσαντος στην Κιεβο-Πετσέρσκαγια Λαύρα: Βίος.

Πίστη και ελευθερία – Μητροπ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελετίου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι΄ α. Επ’ ελευθερία εκλήθητε 1. Ερευνήσαμε μερικά σημεία γύρω από το θείο πρόσωπο του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού. Και είδαμε παντού φως. Όχι μόνο τόσο, όσο συνήθως ζητάμε, αλλά πολύ περισσότερο!

Κατηγορίες: Άρθρα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πίστη και ελευθερία – Μητροπ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελετίου.