Αρχείο συντάκτη admin

Στην Κίνα οι κομμουνιστικές αρχές διώκουν την πίστη… (video).

Οι κομμουνιστικές αρχές καίνε Βίβλους, καταστρέφουν Σταυρούς, κλείνουν εκκλησίες και αναγκάζουν τους Χριστιανούς να απαρνηθούν την πίστη τους. Η καταστολή των θρησκευτικών ελευθεριών εντάσσεται

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Ιστορικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στην Κίνα οι κομμουνιστικές αρχές διώκουν την πίστη… (video).

Η έρημος – Ιωάννου Κορναράκη, Ομοτ. καθηγητού του πανεπ. Αθηνών.

Η έρημος είναι συνήθως ο σκηνικός χώρος της απουσίας της ζωής. Είναι μια περιοχή υπαρξιακής σιωπής. Μια διάσταση σιωπηλού μυστηρίου. Αλλά το γεγονός τούτο δεν σημαίνει πως η έρημος, σαν υπαρξιακή βίωση, είναι πάντοτε μια έννοια αντίθετη προς

Κατηγορίες: Άρθρα, Μελέτες - εργασίες - βιβλία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η έρημος – Ιωάννου Κορναράκη, Ομοτ. καθηγητού του πανεπ. Αθηνών.

Τα δύο μαχαίρια – Fulton Sheen (Καθηγητού Ψυχολογίας).

Λίγο πριν την σύλληψή Του, ο Χριστός θέλοντας να υπενθυμίσει στους μαθητές Του την προφητεία “και μετά ανόμων ελογίσθην”, ότι δηλ. θα τον θανατώσουν σαν ένα κοινό εγκληματία, τους

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα δύο μαχαίρια – Fulton Sheen (Καθηγητού Ψυχολογίας).

Ο Σπύρος βρίσκει κάτι χρήσιμο-Η Θύελλα-Η Θύελλα στις καλύβες των παιδιών-Ένα μήνυμα-Στο μοναστήρι – Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Ο Σπύρος βρίσκει κάτι χρήσιμο. Ο Σπύρος ήταν με φουσκωμένη την τσέπη. Κάτι έκρυβε μέσα και δεν έλεγε τίποτα. Ο Φουντούλης όλο κοίταζε την τσέπη του Σπύρου και στο τέλος τον ερώτησε:

Κατηγορίες: Λογοτεχνικά, Υγεία – επιστήμη - περιβάλλον | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Σπύρος βρίσκει κάτι χρήσιμο-Η Θύελλα-Η Θύελλα στις καλύβες των παιδιών-Ένα μήνυμα-Στο μοναστήρι – Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Ίδιοι άνθρωποι σε διαφορετικά στρατόπεδα…. – π. ΛίΒυος.

Καθώς σαρκώνονται πάνω μου τα χρόνια, αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο ότι τελικά, το δίπολο άσπρο μαύρο δεν υπάρχει ως αλήθεια, σε κανένα χώρο ζωής, σε καμία ανθρώπινη συνθήκη. Κάθε

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ίδιοι άνθρωποι σε διαφορετικά στρατόπεδα…. – π. ΛίΒυος.

Η ησυχία του νοός.

“Ουδέν άλλο αναπαύει την καρδίαν μου, Κυριε, παρά μόνον η διαρκής μνήμη της μεγαλοπρεπούς παρουσίας Σου, η οποία ευφραίνει και διαποτίζει τας αισθήσεις της ψυχής μου.

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ησυχία του νοός.

18 Σεπτεμβρίου, μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Αριάδνης: Συναξάριον.

Τη ΙΗ’ του αυτού μηνός (Σεπτεμβρίου), Μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Αριάδνης. • Σώζει ραγείσα την Αριάδνην πέτρα. • Χριστός γάρ αύτήν έσκεπε ζωής πέτρα.

Κατηγορίες: Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 18 Σεπτεμβρίου, μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Αριάδνης: Συναξάριον.

Ο Γέρων Εφραίμ της Αριζόνας και η δασκάλα με το παλαιό ημερολόγιο (video).

Ο Άγιος Γέροντας Εφραίμ και η εγκηρότητα των Μυστηρίων που τελούν οι Ιερείς του νέου Ημερολογίου! Αφηγείται το περιστατικό ο Γέροντας

Κατηγορίες: Αρχεία ήχου και εικόνος (video), Λειτουργικά, εορτολογικά, Νεοελληνική απόδοση Ύμνων, Συναξάρια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Γέρων Εφραίμ της Αριζόνας και η δασκάλα με το παλαιό ημερολόγιο (video).

Ο χριστιανός δε μπορεί να είναι μίζερος – Ελευθερίου Ελευθεριάδη, Ψυχολόγου M.Sc.

Αυτά μου είπε… ‘’Ο χριστιανός, δεν μπορεί να είναι μίζερος. Ορθοδοξία και μιζέρια, δεν πάνε μαζί. Δεν κολλάνε μεταξύ τους. Πως να το κάνουμε…

Κατηγορίες: Γενικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο χριστιανός δε μπορεί να είναι μίζερος – Ελευθερίου Ελευθεριάδη, Ψυχολόγου M.Sc.

Γιάννης Γκούρας (σκοτώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1826) και Ασήμω Γκούρα – Κώστα Δ. Παπαδημητρίου.

Μάης του 1824 ήταν. Ο Ομέρ πασάς του Ευρίπου ξεκίνησε να χτυπήσει την Αθήνα που την υπερασπιζόταν ο Γκούρας. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση ν’ αντικρούσει κανένας τον σκληροτράχηλο Ομέρ πασά, αν έφτανε στην Αθήνα με τα εμπειροπόλεμα ασκέρια του. Γι’ … Συνέχεια

Κατηγορίες: Άρθρα, Ιστορικά, Λογοτεχνικά | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιάννης Γκούρας (σκοτώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1826) και Ασήμω Γκούρα – Κώστα Δ. Παπαδημητρίου.